ET DONEM LA BENVINGUDA AL CERE  

El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre fou fundat amb l’objectiu de promoure estudis sobre la realitat comarcal i també coordinar i impulsar iniciatives culturals i de coneixement de la Ribera d’Ebre. D’entre les seues activitats destaquen les publicacions, el Premi d’Assaig “Artur Bladé”, el guardó Sirga d’Or, la convocatòria de beques, la Fira del Llibre i l’Autor Ebrencs i l’organització de jornades d’estudi sobre la Ribera d’Ebre.

LES NOTÍCIES DEL CERE

AGENDA

Totes les activitats del CERE i més.

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS

SOM SOCIETAT CIVIL

L’entitat es va constituir legalment el juny de 1983 a Vinebre, és la degana de les associacions culturals de la Ribera i ha estat reconeguda en l’àmbit nacional amb premis com el RECERCAT. Compta amb convenis de col·laboració amb el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb l’Ajuntament de Flix, on té la seu, i altres ajuntaments com els d’Ascó, Móra d’Ebre, Móra la Nova i Vinebre.

SOM IMPULS I SUPORT A LA INVESTIGACIÓ

Des de 1983 i de forma biennal convoquem el Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila. Anualment es publica una convocatòria de beques i ajuts i es lliura el Premi de Recerca de Batxillerat.

SOM PUBLICACIONS

Des del 1985 s’edita la revista insígnia del centre, la Miscel·lània del CERE, que inclou dossiers temàtics o dedicats a cadascun dels nostres pobles i articles de temàtica diversa, des de temes de natura o història als d’economia o cultura. Publiquem obres d’edició pròpia, com els premis d’assaig – agrupades des de 1997 en la col·lecció el Daliner- i donem suport a un ampli llistat de publicacions d’iniciatives comarcals.

SOM CONEIXEMENT, DEBAT I DIFUSIÓ CULTURAL

Organitzem jornades, cursos i debats, com les sessions dedicades a Geografia i història Natural, Paisatges ebrencs o el cicle Conèixer la Ribera; en col·laboració amb entitats culturals i universitats destaquem la trobada Pirineu Mediterrània, les jornades del Temple i les dedicades als Entença, les d’Arqueologia, Carmel Biarnés. Bladé i Desumvila, les sessions d’Impuls social i debats territorials com  Repensem la Ribera d’Ebre o Energia i Territori.

SOM IDENTITAT I PROJECCIÓ CULTURAL DE LA RIBERA

Organitzem o col·laborem amb  premis  com els de Vinebre i Ascó, la Sirga d’or o Litterarum , Premi Nacional de Cultura, 2019, que inclou la Fira del Llibre Ebrenc, i un ampli llistat de certàmens o trobades com la Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre.

PUBLICACIONS

[dsm_typing_effect typing_effect=”MISCEL·LÀNIA” typing_speed=”153ms” typing_backspeed=”147ms” typing_backdelay=”1800ms” _builder_version=”4.19.5″ _module_preset=”default” header_font=”Heebo|800|||||||” header_text_color=”#14414a” header_font_size=”45px” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”4.0.0.1″ /]

CERE

La publicació de caràcter anual que el CERE publica des de l’any 1983. Podeu consultar-la en format digital.

ALTRES PUBLICACIONS

Arxius La Sirga

CERE

Butlletí digital

Altres títols

Biblioteca

ASSOCIATS

PUBLICACIONS

ANYS

canal youtube DEL CERE

Segueix-nos al nostre canal de Youtube i gaudeix dels actes en format vídeo i del projecte musical "La Ribera en Solfa"

Entitats col·laboradores

Fes-te'n soci!

Gaudiràs d'actes i publicacions gratuïtes, per estar informat i de la última del què passa a la Ribera d'Ebre.