llibres cere 2017

Aquest 2017 el CERE ha publicat La Miscel·lània núm. 26, dedicada a la Torre de l’Espanyol, “De missa i de dretes. Daniel Serres i Loran, política i societat a Móra d’Ebre i Móra la Nova (1891-1939)” de Jordi Duran i “Els ajuntaments franquistes de la Ribera d’Ebre durant la consolidació del franquisme (novembre 1938 – desembre 1939)” de Jordi Cid Segura.

Durant aquest any el CERE també  ha col·laborat en l’edició de 4 noves publicacions:

“La Pedra de Flix a la ciutat de Tortosa al llarg dels segles” de Joan-Hilari Muñoz Sebastià. Editat per l’Associació La Cana. Joan Hilari fa un repàs detallat de l’ús de la pedra de Flix a Tortosa, des dels primers inicis d’època romana, fins a finals dels segle XVIII. Pedra que s’utilitzà a les obres més importants de la ciutat com. la Catedral, el Palau Episcopal, els Reials col·legis o la casa de la Diputació del General. Pedra, extreta entre d’altres llocs, de la pedrera del riu de la Cana, més coneguda per la pedrera de Boca-Bovera, un dels principals atractius que ofereix als visitants l’espectacular meandre de l’Ebre al seu pas per Flix.

“L’aventura de les lletres ebrenques”, editat per Onada edicions amb el suport del CERE entre altres organismes, és una iniciativa del Grup la Deriva, integrat per Andrea Ferreres, Neus Pons i Núria Pons; les il·lustracions són obra d’Andreu Castells. El llibre s’endinsa en el món de la literatura ebrenca descobrint escriptors tan importants com Cristòfor Despuig, Sebastià Juan Arbó, Artur Bladé, Jesús Moncada, Gerard Vergés i Andreu Carranza.

“Des del pensament del filòsofs” lpoemari d’Albert Guiu editat per Neopàtria que  navega entre els  pensaments dels clàssics de la història de la filosofia i prova d’extraure de tan rics oceans cognitius, gotes d’aigua lírica que naixen de la mirada atenta a allò pensat per pensadors d’obra immortal, des d’una interpretació subjectiva que ve de l’observació objectiva apareixen aquests versos com petits llumins encesos gràcies a la bella flama de la filosofia.

“A dalt d’una cadira. Poemes de Nadal per a nens i nenes”, de l’escriptora flixanca Laura Mur Cervelló. A més dels poemes de l’autora, el llibre inclou una selecció de dibuixos realitzats per alumnes de primària. La publicació del llibre, editat per la mateixa autora, ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments d’Ascó i Flix i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.