MEsteve4

Avui, divendres 19 de gener de 2018,  s’han iniciat els actes de commemoració del 15è aniversari de la Fira del Llibre Ebrenc de Móra d’Ebre amb la presentació de la darrera novel·la de l’escriptor moranovenc Miquel Esteve. L’acte ha tingut lloc a la llibreria Bassa La Papereria. Es tracta de ‘No deixis mai de mirar al cel’, publicada per Columna, una novel·la negra impecable i original que també es presentarà a les altres dos llibreries de referència de la fira ebrenca, Guaix d’Amposta (dissabte 20 de gener, a les 12.30 hores) i Viladrich de Tortosa (dissabte 20 de gener a les 19.30 hores).

La presentació del llibre ha anat a càrrec de  l’escriptora barcelonina Núria Pradas, autora de ‘Somnis a mida’, que ha acompanyat Esteve en un acte amb una gran presència de lectors entusiastes seguidors de l’escriptor moranovenc. L’acte s’ha iniciat amb unes paraules d’Albert Pujol, director de Litterarum i un dels principals impulsors de la Fira del Llibre Ebrenc.

La novel·la d’Esteve, policíaca, arranca a Barcelona la tardor de 2015. Apareix, en un banc de la plaça Adrià, el cadàver d’una dona, Imma Esparza. La investigació l’ha de fer un singular detectiu dels Mossos d’Esquadra que es comporta com si fos un clàssic dels llibres o de les pel·lícules del gènere i que està obsessionat per trobar un cas que consagri la seva carrera. També hi ha una secretària judicial, Ester, que té la capacitat de parlar amb els morts a l’últim alè de vida. El cadàver té una nota escrita a la boca: “no deixis de mirar al cel”, i la targeta d’una agència matrimonial: Nirvana.

 

Font: Riberaonline