vi_jornada_carmel_biarnes_portada_diptic

Dissabte, 18 d’octubre, al migdia, es faran a Ascó VI Jornades Jornades d’Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés, que aquest any giren al voltant de la religiositat. La religió fou un aspecte important en la personalitat de Carmel Biarnés, cosa que es veu reflectida en algunes de les seues obres.
El programa d’activitats de les jornades serà el següent:
10:30 h. A la plaça del riu i davant el pou en homenatge a Carmel Biarnés, es llegiran textos de la seva obra escollits per Angelines Gironés Sanz. A continuació, l’Orfeó d’Ascó ens oferirà un breu repertori de peces musicals.
11:15 h. A la Sala d’Actes de l’Ajuntament, inauguració de la jornada a càrrec de l’alcalde d’Ascó, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, el president del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i el president de l’Associació Cultural Lo Llaüt d’Ascó.
11:30 h. Ponència a càrrec del rector de la Parròquia de Sant Joan Baptista d’Ascó Josep Gil i Llorens: “La joia de l’Evangeli (Papa Francesc)”
12:00 h. Pausa-cafè.
12.30 h. Ponència a càrrec del professor de la Universitat Internacional de Catalunya i Doctor en Dret, Josep Serrano Daura: “Pere Màrtir Sans i Jordà, una aproximació biogràfica”.
13.00 h. Presentació de la “Carpeta de Goigs dels Patrons de la Vila d’Ascó” a càrrec del mossèn d’Ulldemolins, Joan Roig i Montserrat.
13:30 h. Lliurament del VI Premi de Periodisme Carmel Biarnés.
19:00 h. Santa Missa a l’església parroquial de Sant Joan Baptista. A continuació, Obdara Trio oferirà un concert de presentació del treball “Los tres golpes”, amb l’acompanyament del guitarrista cubà Ahmed Dickinson.