Recentment ha estat publicat el núm. 24 de la Miscel·lània del CERE. Aquest nou exemplar de la revista està dedicat a Móra la Nova, cosa que comporta que la portada, la contraportada, un bloc d’articles i una selecció de fotografies estiguin dedicats a aquesta població.
La revista s’obre amb un escrit de presentació, a càrrec del president del CERE, Josep A. Collazos, seguit per la memòria d’activitats de l’any 2012, redactada per la secretària de l’entitat, Yolanda Català.
El segueix el bloc d’articles dedicats a Móra la Nova: “Móra la Nova”, de Montserrat Anguera i Vicent Casadó; “Toponímia de Móra la Nova: Móra, Aubals i Sequines”, de Ventura Castellvell; “Els refugiats de guerra a la Ribera d’Ebre, 1936-1939”, d’Ester Gutiérrez; “La generació i la recollida selectiva de residus municipals a la comarca de la Ribera d’Ebre (2001-2010): aplicació d’un indicador de sostenibilitat”, de Robert Viñes i Òscar Saladié; “Institut Ramon Muntaner: Deu anys al servei de la cultura”, de M. Carme Jiménez; i “Contes a la vora del foc (VI): Móra la Nova”, de Núria Grau i Àngels Pérez. Caldria afegir-hi l’escrit de la contraportada, que és un fragment extret de l’obra La petita història de Móra la Nova, de Lluís Perpinyà.
Seguidament hi ha un article d’història natural: “Els aprofitaments d’aigua a Tivissa”, de Joaquim Roset. Dos treballs d’història local: “Les cartes de població i la colonització de les Terres de l’Ebre”, de Josep Serrano; i “Els noms del clor de la roba (Ginestar, segle XVIII)”, de Ventura Castellvell. A continuació l’article “Una aproximació al concepte d’exili en l’obra d’Artur Bladé”, de Jordi Julià. I finalment, l’escrit “L’amic Rossend Escolà Cubells”, de Josep Serrano.
Properament es repartirà aquest nou exemplar entre els socis i resta per fixar l’acte de la seua presentació a Móra la Nova, acte del qual se n’informarà puntualment.

misc_23_portadq