16a edició de Litterarum Móra d’Ebre i la 20a Fira del Llibre Ebrenc 

 Torna el Litterarum a Móra d’Ebre, amb la celebració de la 16a edició de la fira d’espectacles literaris i la 20a Fira del Llibre Ebrenc.

Enguany, durant el primer cap de setmana del mes de juny, els dies 2, 3 i 4 de juny de 2023, la capital de la Ribera d’Ebre acollirà un programa carregat d’activitats literàries tals com espectacles literaris, ponències, taules rodones i presentacions de llibres d’autors ebrencs, tallers relacionats amb la literatura, la lectura i les arts escèniques per als més petits, un maridatge literari al Castell de Móra d’Ebre, etc.

L’organització del Litterarum està formada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Hi col·laboren el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Institució de les Lletres Catalanes, la Diputació de Tarragona i Òmnium. Amb el patrocini d’Agbar

Litterarum pretén apropar la literatura catalana tant a espectadors del territori, com a qualsevol persona sigui d’on sigui geogràficament, a més a més de refermar-se com a espai de referència dels espectacles literaris en llengua catalana per professionals i programadors. El seu àmbit és tot el domini lingüístic de la llengua catalana, amb l’objectiu de donar visibilitat a aquests espectacles i apropar-los als programadors per tal que els puguin incloure en les programacions dels seus espais escènics.

La Fira del llibre ebrenc ofereix llibres d’autors del territori ebrenc per part de llibreries locals, presentacions de llibres ebrencs i ponències al voltant del món del llibre i les biblioteques. Una activitat dins del marc de la Fira del llibre ebrenc és el XIX Premi de Llibresebrencs.org de relats curts a Internet per a joves ebrencs.

La Fira del Llibre Ebrenc, impulsada pel CERE, l’IRMU, l’Ajuntament de Móra d’Ebre i les tres llibreries de referència (Bassa, Viladrich i Guaix i que, avui en dia, es compta amb El Núvol i la Romàntica) ha forjat una DO literària amb olor de llibre i de riu projectant dins i fora de les Terres de l’Ebre autors i obres de qualitat amb segell ebrenc sense complexos.

A la Fira del Llibre Ebrenc, també anomenat l’altre Sant Jordi de Móra d’Ebre, hi podreu trobar més de 2.500 títols de temàtica ebrenca des dels clàssics com Bladé, Moncada o Arbó, fins a les noves fornades com Esteve, Rojals o Todó, i les últimes novetats. Presentacions i jornades de debat sobre el llibre i el món editorial.

A més, el públic podrà gaudir d’espectacles adreçats tant a adults com d’una programació familiar, reforçada amb l’activitat Litterarum PETITS.

Enguany, degut a l’èxit de l’any anterior es portarà a terme la segona edició del maridatge literari que fusionarà gastronomia, patrimoni i literatura la nit del dissabte 2, al castell de Móra d’Ebre. La singular proposta permetrà als assistents gaudir d’un sopar amb productes de proximitat que s’acompanyarà de l’espectacle “DIREM NOSALTRES” de Cesk Freixos (textos de Roc Casagran). 

D’altra banda, aquest edició compta amb una doble commemoració, amb espectacles que homenatgen el centenari de Josep Vallverdú i els 400 anys de la mort del Rector de Vallfogona.

Per a qualsevol consulta, us podeu ficar en contacte amb l’organització a l’adreça següent: programadors@litterarum.cat.

Més informació: http://www.litterarum.cat/