El proper dimecres 24 de maig, a dos quarts de vuit del vespre i a la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre, tindrà lloc la 33a trobada del Club de Lectura Ribera d’Ebre. En aquesta ocasió, el llibre escollit ha estat Cafè de París, de l’escriptora ebrenca Francesca Aliern. La conductora  de l’activitat serà Laura Villalba Arasa, del Departament de Literatura Catalana de la Universitat Rovira i Virigili.

cafeparis

Seguint els passos d’un comediant de plaça d’origen grec, la protagonista d’aquesta historia desapareix del seu poble i deixa enrere una vida que ja no podrà recuperar. La jove Magdalena decideix provar sort  en l’incert món de la música i, en poc temps, passa de cantar a l’hort de casa, en un poble marcat per les penúries i l’èxode rural, a triomfar com Madelaine en els escenaris de les grans ciutats. La descoberta del Cafè de París la portarà a viure un idil·li amb la ciutat de les llums i, també, a conèixer el significat de l’èxit i les seus grans repercussions en la vida familiar.

Aquesta novel·la ens presenta la historia d’una dona apassionada per la música que, en temps de la Segona Guerra Mundial, recorre espais emblemàtics del món artístic i, en un moment determinat, agafa les regnes de la seua vida i ja no les deixa anar mai més, malgrat que siguin dures i punxenques.