Aquest proper dijous, diada de Sant Jordi, Flix acollirà un any més la Mostra de Llibres de la Ribera d’Ebre, que aquest 2015 arriba a la 8a edició. Ca Don Ventura i la plaça de l’Església seran els espais on es desenvoluparan la majoria dels actes. Al marge i al llarg de tot el dia hi haurà la tradicional venda de llibres i roses, a càrrec de les llibreries, les floristeries i les parades que organitzen diverses entitats i col·lectius de la població.
El programa d’activitats de la Mostra s’iniciarà a les 12 del migdia de dijous, amb un concert de flabiol i gralles a càrrec d’alumnes de l’Escola “Enric Grau Fontseré” i que tindrà lloc a la plaça de l’Església.
A les 6 de la tarda, a Ca Don Ventura, es farà l’acte inaugural de la 8a Mostra de Llibres de la Ribera d’Ebre, amb la participació de l’alcalde de Flix, Marc Mur, la directora de l’Institut de Flix, Mar Carranza, i el president del CERE, Josep Antoni Collazos. Tot seguit, s’inaugurarà l’exposició d’àlbums de cromos “Tingui! Falti!”, a càrrec dels alumnes d’ESO de l’Institut de Flix. Més endavant, alumnes de l’Escola “Enric Grau Fontseré” efectuaran la lectura de textos d’Andreu Carranza. A continuació hi haurà la presentació de llibres de temàtica i/o d’autors riberencs: 444. Verdad y mentira del contacto angelical, de Manel M. Gómez; el núm. 24 de la revista Miscel·lània del CERE, a càrrec de Vicent Casadó, cap del publicacions del CERE; La cuina de les dones ebrenques, a càrrec de Tere Corcuera, de l’Associació de Dones de Riba-roja; i Raül i Rosa i Memóries d’una oreneta de Bécquer i altres relats, tots dos d’Albert Guiu. Seguidament, els autors signaran les obres a totes aquelles persones que ho desitgin. Els actes de la diada de Sant Jordi finalitzaran cap un quart de 8 de la tarda, amb l’actuació del grup Tock’n Rock, a la plaça de l’Església.
El dia següent, 24 d’abril, a la Biblioteca Municipal “Artur Bladé i Desumvila”, hi haurà a dos quarts de 7 de la tarda el Sant Jordi Petit, amb l’espectacle infantil La maleta de la Karmeta.
La 8a Mostra de Llibres de la Ribera d’Ebre ha estat organitzada per l’Ajuntament de Flix, el CERE, la Biblioteca Municipal “Artur Bladé i Desumvila”, l’Institut de Flix i l’Escola “Enric Grau Fontseré”, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Ràdio Flix, els Serveis Territorials de Cultura i els de Benestar Social i Família de les Terres de l’Ebre i la Direcció General de Joventut.

cartell_8a_mostra_llibres_reduit