baranova Cartell festa 90è aniversari (1)El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre col·labora amb l’acte de commemoració del 90è aniversari de la plaça de la Baranova, una de les places amb més història de la Ribera d’Ebre. Durant l’acte es podrà adquirir l’obra Lluís Brull, un home bo, d’Adolf Brull i Monner, guanyadora del XVI Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila, impulsat pel CERE.

Al llarg de la nit es projectarà la pel·lícula 90 anys de la Baranova, produïda per Canal Terres de l’Ebre i l’Ajuntament de Tivissa. El film, que compta amb un exhaustiu procés de documentació en arxius, i especialment al fons de Lluís Brull i Cedó, gestionat per l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre, explica la gènesi i evolució de la plaça fins als nostres, posant especial atenció en la I i II Iniciativa Popular Pro-Baranova, impulsades per Lluís Brull i Cedó, al qual es retrà homenatge durant la nit.

Un dels moment àlgids de la pel·lícula es produirà quan es faci la recreació de la festa d’inauguració de la primera reforma de la plaça (1926-1927), desenvolupada el 15 d’agost de 1927, ja que es podrà veure en imatges en 3D.