Targetó_TDR2018-01

Divendres 25 de maig, a les 6 de la tarda i a l’Escola Municipal de Música de Flix, es farà l’acte del lliurament del IX Premi de Treball de Recerca de Batxillerat sobre la Ribera d’Ebre.

Després de les corresponents deliberacions del jurat, els finalistes del premi han estat: El morenc i el molarenc. Estudi sobre les diferències lingüístiques, Desaparegut en combat. La batalla de l’Ebre, tots dos de l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre, i Flix i el tennis. Un esport centenari, de l’Institut de Flix. Durant l’acte, els autors faran una breu exposició del contingut dels seus treballs i, un cop finalitzada, el jurat determinarà qui és el guanyador d’aquesta novena edició. Durant el temps en què es reuneixi el jurat, hi haurà una actuació musical a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Flix.

Recordem que el primer premi consisteix en una beca de 250 euros concedida pel CERE, i una beca de 50 euros per a cadascun dels dos finalistes. A més, tots tres gaudiran d’una subscripció gratuïta com a socis del CERE durant un any. Els tres treballs seran publicats a la pàgina web de l’entitat i, si es considera oportú, també se’n publicarà un article a la revista científica Miscel·lània que anualment publica el Centre d’Estudis.

Pel que fa la jurat d’aquesta novena edició del concurs, està integrat per Joan Launes, Julio Monfort i Xavier Vega.

El Concurs de treballs de recerca de Batxillerat sobre la Ribera d’Ebre és un iniciativa del CERE per tal de divulgar treballs de recerca redactats per al crèdit de síntesi de Batxillerat, i que tractin algun tema relacionat amb la Ribera d’Ebre. Compta amb el suport del Departament de Cultura, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Móra d’Ebre i l’Escola Municipal de Música de Flix.