L’escriptor Andreu Carranza Font ha assolit aquest passat 6 de gener el 47è Premi Josep Pla de prosa en llengua catalana d’Ediciones Destino gràcies a l’obra El poeta del poble, que versa sobre el poeta Jacint Verdaguer. Carranza s’ha imposat entre les 22 obres presentades al guardó, procedents majoritàriament de l’àmbit catalanoparlant, i entre les que predominen les ambientades en el present en el sentit ampli. El jurat del premi, dotat amb 6.000 euros i lliurat en un sopar de gala a l’Hotel Palace de Barcelona al costat del Premi Nadal, està format per Sebastià Alzamora, Rosa Cabré, Antoni Pladevall, Àlex Susanna i Ester Pujol.
Andreu Carranza, soci del CERE, fou durant uns anys membre de la Junta Directiva de l’Entitat, com a delegat de la secció de Literatura i Lingüística. L’any 2000 va coordinar el cicle de conferències “Conèixer Artur Bladé i Desumvila”. I el 2002 va impartir en diverses poblacions riberenques un seguit de xerrades sota el títol “Tardor 2002. Paisatges ebrencs”, dedicades a difondre l’obra dels autors ebrencs Jesús Moncada, Artur Bladé i Sebastià Juan Arbó. Al marge, el CERE ha col·laborat en l’edició d’una de les seues obres, el recull de narracions Aigua de València (1993), i també ha donat suport i ha organitzat presentacions de diverses de les publicacions d’Andreu Carranza. A més a més, l’any 2002, fou guardonat amb el Premi Sirga d’Or.
Amb el Josep Pla, Carranza suma el sisè premi al seu palmarès. El 1991 assolí el Premi Recull-Francesc Puig, de Blanes, amb La tinta de la immortalitat. L’any 1992, el Premi de Narrativa Ribera d’Ebre, de Vinebre, amb El desert de l’oblit. El 1995 aconseguiria el Premi Sebastià Joan Arbó de Novel·la, de Sant Carles de la Ràpita, amb el recull de narracions Riu avall. El 2000 assoliria dos guardons: el Premi Vila d’Ascó de narrativa, amb La filla de memòria i el Premi Sant Joan, amb Anjub. Confessions d’un bandoler.

andreu_carranza