Fabra, Bladé, Cid, Carranza

El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) va organitzar el dia 4 de novembre de 2018 un acte commemoratiu amb motiu de l’Any Pompeu Fabra al municipi de Flix. La Biblioteca Artur Bladé i Desumvila va ser l’escenari on el filòleg Josep-Sebastià Cid va pronunciar la conferència “Fabra, Bladé i la difusió del català literari”. L’escriptor Andreu Carranza va ser l’encarregat de fer la presentació del ponent.

La dissertació de Josep Cid va resseguir els trets biogràfics més destacats del lingüista de Gràcia, posant de manifest la seua vinculació amb l’escriptor benissanetà Artur Bladé i Desumvila, amb el qual va mantindre llargues converses a la primeria dels anys quaranta del segle XX en l’exili que tots dos van compartir en terres de França.

L’acte va estar organitzat amb la col·laboració del  Departament de Cultura de la Generalitat, el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre (CNLTE), la seu territorial d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament de Flix.