ebrefolk2017-1

Per cinqué any consecutiu “La Llanterna” de Móra d’Ebre ha estat protagonista del Campus de Cultura Popular “Ebrefolk”, impulsat per l’associació etnogràfica “Espai de So” i avalat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El diumenge al matí van tindre lloc els darrers tallers exprés de jota i fandango catalans, pandereta, violí i guitarró. A migdia es va fer un dinar de germanor amb actuacions obertes i participatives al teatre de La Llanterna.

En l’edició d’enguany, una quarantena de persones, entre professors i alumnat, vingudes no només des de les Terres de l’Ebre sinó també de la Catalunya Nord, Menorca, Mallorca, el País Valencià, Múrcia i Madrid, han protagonitzat la quinzena de tallers centrats en els gèneres ballables, la instrumentació tradicional i el cant popular de les Terres de l’Ebre i la resta de l’àmbit catalanoparlant, com ara Mallorca i Menorca, protagonistes del campus d’enguany.

Un habitual seguit d’actes nocturns, com ara la ronda pels carrers de Móra, la Vetlada de Versadors al castell, i el “bureo”, un sopar amb ballada popular celebrat la nit del divendres de la setmana passada, amb la participació de la Rondalla dels Ports (Tortosa) i els “Sonadors de Crevillent” (País Valencià), ha tancat l’edició de 2017.

Ebrefolk s’iniciava el diumenge 2 de juliol en la localitat valenciana de Sant Mateu del Maestrat, ja que les activitats d’este campus volen arribar a les comarques valencianes i aragoneses veïnes. En paraules de Sergi Masip, membre d’Espai de So i coordinador del campus, “la diversitat i riquesa etnogràfica d’estes terres continua sent el fil conductor de la nostra oferta, i cal que Catalunya siga ben conscients que els ebrencs, a banda de la jota, tenim un patrimoni etnomusical per descobrir”.

ebrefolk2017-2