L’obra, que serà presentada el proper dilluns 19 de setembre, a la 19,30 hores, al Teatre la Llanterna de Móra d’Ebre, representa una notable aportació per conèixer el naixement del cinema a la Ribera d’Ebre

El proper dilluns 19 de setembre, a les 19,30 hores, al Teatre la Llanterna de Móra d’Ebre, tindrà la lloc la presentació del darrer treball publicat pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, el número 21 de la Col·lecció Daliner. Es tracta de l’obra Els nostres herois del riu. Els inicis del cinema als pobles de la Ribera d’Ebre, de Pedro Nogales Cárdenas, que serà presentat pel professor d’història del cinema de la Universitat de Lleida, Sandro Machetti Sánchez. 

Aquest llibre és el resultat d’una extensa investigació, que fa un recorregut per la memòria oblidada de les persones i sales que van introduir el fenomen cinematogràfic a la comarca de la Ribera d’Ebre. Un recorregut bastit a partir de l’estudi de nombroses fonts primàries i que, en conseqüència, deixa de banda la idealització que del fenomen cinematogràfic es va fer en etapes posteriors. A més, l’estudi, tot i tenir un àmbit territorial comarcal, contextualitza l’arribada del cine a la Ribera d’Ebre combinant-la amb una mirada més àmplia, tot intentant trobar paral·lelismes o especificitats en relació a altres territoris en què s’ha estudiat el mateix fenomen.

En finalitzar la presentació els assistents podran adquirir el llibre.