El proper divendres 10 de desembre tindrà lloc la cerimònia de lliurament del XX Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila que atorga el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, amb caràcter biennal. L’acte tindrà lloc al Casal Municipal d’Ascó a les 19.00h. L’edició d’enguany està coorganitzada amb l’Ajuntament d’Ascó i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

El Premi d’Assaig porta el nom del president honorari del CERE, Artur Bladé i Desumvila, un dels màxims exponents de la literatura de la memòria i els dietaris en llengua catalana, sobre tot en relació a l’exili posterior a la guerra civil. Artur Bladé va jugar un paper clau en la fundació del centre d’estudis de la seua comarca i per aquest motiu l’entitat el reconeix com el seu president honorari i li dedica el guardó més important que atorga. El premi consisteix en la publicació de l’obra guanyadora, que es presentarà ja editada la mateixa nit del lliurament, i 2.500 euros en metàl·lic.

Un total de sis obres s’han presentat en aquesta convocatòria, totes elles centrades en la recerca sobre diferents disciplines relacionades amb la comarca de la Ribera d’Ebre. D’aquesta manera, es continua amb la bona participació que ha caracteritzat les edicions dels darrers anys, com a resultat en part de l’esforç que fa el CERE per impulsar projectes de recerca comarcal. El Jurat està format per representants de diferents centres acadèmics i universitaris de prestigi.

L’acte que commemorà l’efemèride de la vintena edició, comptarà amb la participació del Sr. Vicenç Villatoro, director del Memorial Democràtic i de la Sra. Izaskun Arretxe, directora de la Institució de les Lletres Catalanes. A més, intervindran l’alcalde de l’Ajuntament d’Ascó, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i el president del CERE.

En acabar tindrà lloc un concert de la cantant Marina Rossell i una degustació de producte local. L’assistència a l’acte és oberta a tots els públics, però caldrà fer reserva prèvia i complir amb la normativa sanitària en vigor.