desenvolupament sostenible

El Delta de l’Ebre acollirà dues jornades del II Fòrum de Desenvolupament Sostenible i Saludable, els dies 29 i 30 de setembre,  mentre que el 2 d’octubre serà el torn de Barcelona. Al territori es debatrà el tema de ‘Territori i Activitat econòmica’ a la Sala d’actes d’Arrossaires del Delta a Deltebre, mentre que ha Barcelona, al Caixa Fòrum, es focalitzarà amb ‘Ciutat i Empresa responsable’.

El fòrum posarà sobre la taula els desequilibris socials i econòmics del planeta i la necessitat de profunds canvis en l’actual model de desenvolupament econòmic.

Aquest fòrum compta amb el suport i la participació del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre amb la intervenció d’Albert Pujol,Graduat en Multimèdia, que presentarà la comunicació “La Innovació social a la nova cultura de l’aigua”.

A banda de les xerrades, on hi participaran més d’un centenar d’experts, també hi ha programades activitat complementaries per descobrir l’entorn.

OBJECTIU: Davant els greus desequilibris socials, ambientals i econòmics del planeta i la necessitat de profunds canvis en l’actual model de desenvolupament econòmic, generador de desigualtat y precarietat en el treball, incrementades per la última crisis econòmica internacional, s’analitzaran i debatran des de perspectives territorials i locals, experiències exitoses en curs de desenvolupament per fer front a aquests problemes. Es tracta de evolucionar d’un model que beneficia a uns pocs a costa de molts altres, cap un altre, fonamentat en valors que beneficien a tots, especialment al be comú. Per aconseguir-ho es necessari treballar pel Desenvolupament Sostenible (DS) amb la implicació de les institucions, de la societat civil i del mon empresarial, amb aliances a tots els nivells, i així poder donar compliment als objectius ODS de Nacions Unides per l’any 2030, amb la seva aplicació pràctica que aquest fòrum cuidarà de difondre.

Programa II Fòrum de Desenvolupament Sostenible i Saludable