ajuntaments franquistes

Els socis del CERE ja han rebut el corresponent exemplar  i la primera presentació tindrà lloc a Flix el proper 26 de gener, data a partir de la qual es posarà a la venda.

” Els ajuntaments de la Ribera d’Ebre durant la consolidació del franquisme (novembre de 1938-1942)” és  un assaig que té com objectiu analitzar la implantació  del règim franquista a escala municipal, una investigació realitzada en un àmbit comarcal  però amb la intenció de connectar-la amb la realitat del país. La font principal amb la qual s’ha portat a terme la recerca  han estat els llibres d’acords i la correspondència municipal que es conserven del període. L’estudi ressegueix la tasca de les juntes gestores més enllà de reprendre la funció administrativa. Per tant, esbrina, l’entrellat de la implantació del règim franquista en l’àmbit local, amb una presència destacada en tots els sectors de la FET y de las JONS, en el període més repressiu i feixistitzat de la dictadura.

Aquest llibre del jove historiador Jordi Cid és el resultat  del treball del mateix nom realitzat al llarg del bienni 2016-2017 gràcies a un programa de Garantia Juvenil gestionat per la Generalitat de Catalunya   que impulsa la Unió Europea contra l’atur juvenil. Està dotat amb 6.000 milions d’euros distribuïts entre els estats membres segons les necessitats de cada mercat laboral. Catalunya compta amb 241 milions d’euros fins l’any 2020, entre fons propis i els del Fons Social Europeu.

Els joves beneficiaris, que han de ser menors de 30 any, tenen el compromís de la Generalitat de rebre ofertes de formació, feina, pràctiques laborals o emprenedoria, en un termini de quatre mesos des que van acabar la formació o van començar el període d’atur.