Premi Fabra 2018

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha presidit  el lliurament dels VII Premis Pompeu Fabra, en un acte que ha tingut  lloc al Teatre Nacional de Catalunya. L’edició d’enguany, ha tingut  un caràcter especial doncs ha coincidit amb els actes de la commemoració de l’Any Fabra, que recorda els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana.

Per a l’actual edició, i donat el seu caràcter especial per la coincidència amb la commemoració de l’Any Fabra, el jurat dels premis va decidir fer també una menció de reconeixement especial a les 214 entitats que formen part actualment el Cens d’entitats de foment de la llengua catalana.

El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) ha estat una de les entitats que ha rebut aquest reconeixement que consisteix en un diploma acreditatiu i una litografia original del Mestre Fabra de l’escultor Manuel Cusachs, estampada als tallers Autèntic Litho, S.L. de Premià de Mar.
Amb els premis Pompeu Fabra, instituïts l’any 2008, el Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, reconeix i premia les persones, entitats, empreses o organitzacions que contribueixin en la projecció social de la llengua catalana i, fent públic aquest reconeixement, fomenta l’acció de la societat civil en l’impuls del català en els sectors de regulació privada.

fabra2

litografia fabra

Laura Borràs