PREMI-Vinebre-2018

El deletebrenc Jordi Gilabert va guanyar ahir el Premi de Narrativa Ribera d’Ebre amb l’obra ‘A dellà del riu’. L’acte de lliurament va tindre lloc ahir a la nit en el decurs d’un sopar literari celebrat a Vinebre, presidit per l’alcaldessa, Gemma Carim, i per la consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs. En aquesta edició del certamen es van presentat tretze obres originals.

 
L’obra guanyadora és una novel·la que transcorre al delta de l’Ebre, en un període clau de la història contemporània del país, des de 1934 fins a 1941. L’autor, professor d’Història recentment jubilat, va agrair el guardó i va advocar perquè el premi riberenc passi a denominar-se Premi de Narrativa de les Terres de l’Ebre, per la seua tradició i pel seu nivell literari i organitzatiu.
 
Durant l’acte, Valer Gibert, guanyador de l’edició passada del certamen, va presentar l’edició del llibre premiat el 2017, ‘A passes comptades’. una novel·la inspirada en Prat de Comte i la seua tradició aiguardentera.
 
L’escriptor lleidatà Jordi Pàmies, Premi Nacional de Cultura 2018, va ser el literat convidat en aquesta edició del certamen.
 
El Ribera d’Ebre és el premi de narrativa més veterà del territori ebrenc, amb 36 edicions i una dotació de 3.000 euros i la publicació de l’obra.