PILAR ROMEA

L’escriptora Pilar Romera escriurà un relat curt i deixarà que els jóvens escriptors en proposin finals diferents a través de l’aplicació Wattpad

El premi, pedrera consolidada. La Fira del Llibre Ebrenc, a més d’aparador de llibres de temàtica ebrenca i d’escriptors clàssics i contemporanis de les Terres de l’Ebre i l’àrea cultural d’influència, també busca fomentar i donar suport a la creació literària dels jóvens d’aquest territori. L’eina utilitzada per fer pedrera és el ja clàssic Llibresebrencs.org, un premi de relats curts per Internet especialment adreçat al públic més jove que enguany es consolida més encara i arriba a la catorzena edició amb més força que mai.

Si t’agrada escriure i t’hi has llançat, és el teu premi! L’Ajuntament de Móra d’Ebre, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner, però sobretot la força i la gestió del Departament de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i la Coordinació de Joventut a les Terres de l’Ebre, impulsen el premi en l’edició 2018, amb un termini de presentació dels relats que finalitza el proper 23 d’abril. Si t’agrada escriure, llança-t’hi i no en quedis fora! La temàtica dels relats és lliure i enguany torna a haver-hi doble votació: la que fa el jurat, amb les categories per edats, i la votació popular, que es fa entrant a l’aplicació Wattpad. Cada categoria que valora el jurat té un premi dotat amb 150 euros, i el guanyador o la guanyadora del premi de la votació popular tindrà dos vals de la Xarxa d’Albergs Socials de la Generalitat de Catalunya.

Creació literària col·lectiva amb tecnologia. La Fira del Llibre Ebrenc aposta per la cultura digital i proposa per segon any un projecte de cocreació literària a través de l’aplicació de compartir relats i lectures anomenada Wattpad (https://ca.wikipedia.org/wiki/Wattpad). La creadora convidada aquest 2018 és l’escriptora Pilar Romera, guanyadora del premi Ribera d’Ebre de novel·la per L’esperit de vidre (1993) i autora de Dins la boira (Columna Tresmall, 1997) i Li deien Lola (Columna, 2016), que escriurà un relat inèdit per al qual els participants del premi Llibresebrencs.org, i tothom qui vulgui, podran proposar-hi un final, i els millors seran premiats amb un sopar amb l’escriptora en el marc de la Fira del Llibre Ebrenc, per poder compartir-hi l’experiència de la creació literària col·lectiva.

Feedback directe escriptor-lector. El relat, ja preparat, està ambientat a Barcelona i protagonitzat per cinc estudiants universitaris que conviuen junts, segons avança Pilar Romera. “Em fa gràcia conèixer gent que vol començar a escriure i que a més ho puguem fer conjuntament.” Per a l’escriptora de Riba-roja d’Ebre tant el Premi Llibresebrencs.org de relats curts per a jóvens com, i en especial, poder participar en aquesta nova proposta de cocreació literària a través de les noves tecnologies, “és una manera excel·lent de descobrir nous valors, d’encoratjar la gent a escriure i a llegir i compartir amb els altres allò que s’escriu i s’expressa.” El relat incomplet de Pilar Romera estarà penjat a Wattpad, dins de la categoria 2018, a partir del 2 de maig. Per a l’escriptora representa també una oportunitat de tenir un feedback directe amb alguns dels seus lectors, ara convertits en escriptors.