Premis llibres ebrencs

La catorzena edició del Premi Llibresebrencs.org de relats curts per Internet per a joves ebrencs, organitzat pel Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Fira del Llibre Ebrenc, ja té guanyadors. En aquesta edició, 55 han estat els relats escrits per joves ebrencs, dividits en quatre categories, que s’han presentat en el concurs, els quals a través de la plataforma digital Wattpad, han comptat amb més de 10.000 entrades i vora als 500 vots als relats participants. La consellera comarcal de Joventut, Montse Perelló, ha felicitat a tots els participants, a més ha destacat que “l’escriptura d’un relat ajuda als joves a buidar la ment, a fomentar la creativitat, a través de les paraules, i és un dels plaers més grans que podem tenir i, encara més, si algú ho llegeix”

.En aquesta edició, els joves ebrencs han escrit relats de molta qualitat. Així, en la categoria A, amb 17 participants de menys de 15 anys, el premi del jurat ha estat per Anna Algueró de Móra la Nova i la seva obra Memòries d’una víctima, mentre que Berta Raga d’Alcanar, s’enduu el vot popular amb D’esclaus a emperadors, amb 54 vots. Pel que fa a la categoria B amb 10 participants de 16 a 22 anys, el guanyador del premi del jurat és per Laia Llauradó de Móra d’Ebre i la seva obra 19 d’octubre de 1937, i el guanyador del vot popular és Miguel Leache de Flix, amb 20 vots, i el seu relat La vida de la mort. En la categoria C, de 23 a 29 anys, han participat 8 joves, en què Waldesca Bladé de Rasquera s’ha fet amb el premi del jurat i el vot popular amb el seu escrit Els meus petits records, la meva gran felicitat. Finalment, en la categoria D, per majors de 30 anys, s’han presentat 20 persones i la guanyadora del jurat ha estat Lídia Torrado de Vinallop i el seu relat Gràcies, iaio, mentre que el vot popular és per a Júlia Muñoz de Flix, amb 79 vots, i la seva obra I ja han passat 10 anys.

Pel que fa als guanyadors del premi del jurat, el premi són 150 euros, i en el cas del vot popular, dos vals de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT).

 

Més informació i fotos