forns-riba-roja

Els forns d’oli de ginebre són unes construccions que podem trobar en diversos territoris de l’àmbit mediterrani. Tot i així, al terme municipal de Riba-roja d’Ebre i en menys mesura, en pobles propers, s’ha localitzat la major concentració de la península. A més, cal destacar la complexitat, les singulars dimensions i el bon estat de conservació d’alguns forns, fruit d’una activitat industrial que es remunta en el temps i que ha perdurat fins a l’inici del segle passat.

El present estudi pretén donar a conèixer els propis forns, però també l’oli en sí, les seves múltiples propietats curatives i la importància comercial que va tenir al territori que s’estenia fins als Pirineus. En definitiva, un conjunt d’aspectes que ens han ajudat a preservar el llegat patrimonial de la regió alhora que coneixem  oficis i formes de vida que enriqueixen el nostre passat.

L’autora d’aquest llibre ha estat Judit Vidal Bonavida, doctora en Història que ha rebut la col·laboració de Marina Orobitg Àvalos, antropploga social i cultral. la publicació ha estat editat pe l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre i l’associació cultural Amics de Riba-roja (ARE) amb el suport d la Diputació de Tarragona, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) i l’Institut Ramon Muntaner (IRMU).

Tots els interessats en adquirir el llibre es poden posar en contacte amb l’associació Amics de Riba-roja d’Ebre(ARE)