El proper dilluns 23 de febrer , a dos quarts de set de la tarda, es realitzarà a la Biblioteca Pública de Tarragona l’acte Finestres al Territori, II Mostra de Revistes de Tarragona i Terres de l’Ebre. Collita 2014
L’objectiu d’aquesta activitat és crear un espai anual de presentació i debat entorn a la cultura i la recerca local de Tarragona i les Terres de l’Ebre a través de la presentació d’una mostra de publicacions periòdiques realitzades des dels centres i instituts d’estudis de recerca local i comarcal i que compten amb el suport de l’Institut Ramon Muntaner i la Fundació Privada Mútua Catalana. Les publicacions són una de les principals eines dels centres d’estudis per a difondre les seves recerques i les notícies culturals del seu entorn. Els centres a través de les revistes ens obren “finestres al territori” i des de fa uns quants anys també “finestres virtuals” ja que moltes d’aquestes publicacions també són actualment accessibles a text complet a www.raco.cat.
En aquest acte es presentaran les publicacions periòdiques 2014 següents:
– Aplec de Treballs, 32. Centre d’Estudis de la Conca de Barberà
Butlletí del Centre d’Estudis Alcoverencs 119.
Kesse, 48. Cercle d’Estudis Històrics Guillem Oliver del Camp de Tarragona
Lo Floc, 207. Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar
Lo Violí, Revista cultural del Priorat 17. Centre d’Estudis del Priorat
Miscel·lània del CERE, 24. Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre
Recull de Treballs, 15. Centre d’Estudis Sinibald de Mas de Torredembarra
La Resclosa, 18 Centre d’Estudis del Gaià. Vila-rodona.
Canya i Gram, 72. Centre d’Estudis del Masroig.
Lo Senienc, Memòria, Natura i Llengua. Centre d’Estudis Seniencs. La Sénia
Aquesta activitat s’emmarca dins l’acord de col·laboració que, des del 2004, hi ha entre la Biblioteca Pública de Tarragona i l’Institut Ramon Muntaner, i que entre altres inclou el programa “Tastets de Patrimoni”.