portada_diptic_prova_web

El CERE, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Móra la Nova, ha organitzat per al proper dia 18 d’octubre de 2014 la Jornada “L’economia de la Ribera d’Ebre. Present i futur”. L’acte es desenvoluparà al Casal Municipal de Móra la Nova, a partir de les 17:30 h.

Som sabedors de com la present crisi econòmica ha colpejat durament gairebé tots els racons del planeta. Els seus efectes perniciosos també han afectat la Ribera d’Ebre, als quals s’hi ha afegit darrerament l’impacte de la crisi entre Europa i Rússia: atur, reducció de llocs de treball, precarietat laboral, tancament d’empreses i comerços, davallada de preu dels productes agraris, desnonaments, empobriment, exclusió social, etc., són problemes que malauradament han esdevingut quotidians. Donada aquesta situació, el CERE com a entitat comarcal no vol restar-ne al marge, fent palesos el seu interès i la seua preocupació.

La jornada estarà protagonitzada pels socis del CERE, tot i que l’assistència serà oberta. Seran socis de l’entitat implicats en alguna activitat econòmica o amb coneixements sobre alguna àrea d’interès els qui exposaran el seu coneixement, la seua experiència i la seua opinió. Al mateix temps s’obrirà un torn obert de paraules cercant la participació del públic assistent a la jornada.

En finalitzar, es redactarà un document amb les conclusions de la jornada, que representarà el parer del CERE sobre l’impacte de la crisi sobre la nostra comarca.

Programa de la jornada

Lloc: Sala d’actes del Casal de Móra la Nova.

Dia: 18 d’octubre de 2014, a la tarda.

Estructura de l’acte i ponents.

17:30 h. Obertura de la Jornada. Parlaments de l’Alcalde de Móra la Nova, Il·lm. Sr. Ferran Bladé; president del CERE, Sr. Josep Antoni Collazos; president del Consell Comarcal, Il·lm. Sr. Jordi Jardí.
17.45 h. Ponència “La situació de la Ribera d’Ebre: recursos i potencialitats”, a càrrec d’Òscar Saladié, professor agregat del Departament de Geografia de la URV.

18:30 h. Experiències d’iniciativa personal, quatre exemples:
Agricultura. David Cubells, pagès. La Palma d’Ebre.
Indústria. Adolf Brull. Adolf Brull, fàbrica de marcs i motllures. Tivissa
Comerç. Carlos Demattey. Informàtica CRC. Móra d’Ebre
Turisme. Conxita Blasi. 7 de Ribera. Móra d’Ebre.
19:30 h. Pausa.
20:00 h. Col·loqui-debat.
20:45 h. Conclusions i cloenda.