La Diputació de Tarragona ha atorgat un ajut de 5.600,00 euros per a la celebració del FEDECRAIL Youth Exchange que va tenir lloc l’estiu passat al Museu del Ferrocarril a Móra la Nova. Així mateix, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies també ha contribuït a l’activitat en el marc de l’ajut que ha atorgat al CERE dins la Convocatòria ordinària de subvencions de projectes i activitats per a entitats que duen a terme programes dirigits a joves.

Des del 9 d’agost i fins el dia 18 va tenir lloc al Museu del Ferrocarril a Móra la Nova la trobada anual de joves voluntaris del ferrocarril. Una vintena de nois i noies vinguts del Regne Unit, Dinamarca, Alemanya, Polònia, Ucraïna, Suècia i Catalunya van treballar en els diferents projectes que s’estaven duent a terme al Museu, bàsicament en la restauració d’una locomotora de vapor belga, una locomotora elèctrica alemanya i una altra de francesa.

Durant els dies de l’intercanvi els participants van combinar el treball amb visites a diferents espais ferroviaris com el Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú, les instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a Rubí, el CRC d’ADIF a Saragossa i el Museu de l’AZAFT a Casetas.

 

IMG_20190810_130203