La Fira del Llibre Ebrenc de Móra d’Ebre, que enguany se celebrarà del 27 al 29 de maig juntament amb Litterarum, fira d’espectacles literaris, es fa encara més professional i aposta per repetir l’experiència de la passada edició amb les tres llibreries que donen suport a la fira. Enguany s’exposaran més de 2.000 títols de temàtica ebrenca i de l’àrea d’influència de l’Ebre o d’autors d’aquesta zona, gràcies també als llibres dels centres d’estudis, que concentra l’Institut Ramon Muntaner, i a la gestió conjunta d’aquest fons. Una aposta reeixida si tenim en compte, per exemple, que en l’edició 2015 es van arribar a vendre uns 500 llibres durant els tres dies de fira.
Paral·lelament, la Fira del Llibre Ebrenc torna a formar part aquest 2016 del grup de Fires del Llibre a Catalunya, que impulsa el Departament de Cultura, com l’única fira professional del llibre a la demarcació de Tarragona. Com a fet destacat i en la mateixa línia de professionalització, la Fira renova també l’acord amb Biblioteques de la Generalitat, a través del qual aquest organisme institucional ajudarà a adquirir lots de llibres d’autors i de temàtica ebrencs a les biblioteques de les Terres de l’Ebre, amb la qual cosa s’aconseguirà incrementar encara més la presència del llibre ebrenc a les biblioteques del territori.
Així mateix, ja podem anunciar que, després de l’experiència positiva de l’any passat, aquest 2016 la marca Llibre Ebrenc tornarà a ser present i tindrà un espai propi a la Setmana del Llibre de Barcelona, que se celebrarà durant el mes de setembre a Barcelona. L’objectiu és refermar aquesta marca que vol posar en valor la literatura i la producció editorial gestada o vinculada directament a les quatre comarques de l’Ebre i la seua àrea cultural d’influència.
Litterarum, fira d’espectacles literaris està organitzada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes i la Fira del Llibre Ebrenc per l’Ajuntament de Móra d’Ebre, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.
FIRALLIBRE2015