recercat-2018

Entre el 13 i 15 d’abril ha tingut lloc a Manresa la 14a edició de RECERCAT, Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana, que organitza  l’Institut Ramon Muntaner .

La Ribera d’Ebre hi ha estat present amb l’exposició “125 Aniversari Tram Ferroviari Móra la Nova – Faió 1892 – 2017”, produïda per l’Associació Cultural Lo Llaüt d’Ascó, el Museu del Ferrocarril de Móra la Nova i els Ajuntaments de Móra la Nova, Garcia, Vinebre, Ascó, Flix, Riba-roja i Faió.

També ha estat presentat el treball realitzat l’any 2017 “Els forns d’oli de ginebre de Riba-roja d’Ebre”. Projecte impulsat pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i Amics de Riba-roja. La presentació ha anat a càrrec de Judit Vidal.

D’altra banda en aquesta edició s’han presentat un pòster del procés de restauració d’un antic vagó cisterna de CAMPSA de l’any 1957 que ha dut a terme l’Associació per la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial de Móra la Nova.

Una altra novetat importat que s’ha anunciat al certamen és la propera publicació per part del CERE d’un treball de l’historiador de Benissanet Joan-Ramon Vinaixa. Aquest treball és el resultat de la ingent tasca de recerca documental realitzada amb l’objectiu  de dur a terme un estudi sobre els pobles i la gent de l’actual comarca de la Ribera d’Ebre al darrer quart del segle XVIII i que és fruit d’una àmplia consulta a desenes d’arxius de dins i fora de  Catalunya.

recercat 2018

lona-Recercat _APPFI-MORA-18 (2)

lona-Recercat _CE Ribera d'Ebre-18