La Fira Litterarum Móra d’Ebre es reinventa en versió digital

logo-header

•    La fira d’espectacles literaris se celebrarà igualment del 28 al 31 de maig, sota el nom Litterarum digital 2020, en directe a través d’una plataforma professional de reproducció en línia.

•    El certamen també inclourà com a activitats destacades la Fira del llibre ebrenc i Litterarum petits i respectarà l’essència de la programació de les últimes edicions.

29 d’abril de 2020. La situació actual d’excepcionalitat derivada del coronavirus SARS-COV-2 i la incertesa de les mesures que les autoritats establiran de cara als pròxims mesos pel que fa a la celebració i l’aforament d’esdeveniments públics, han fet que Litterarum Móra d’Ebre, organitzat per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes, aposti enguany per una versió digital amb el nom Litterarum digital 2020, mantenint les dates ja previstes i adaptant el programa d’actes habitual a aquest nou escenari digital. Aquesta transició digital significa la implementació d’un format que l’organització ja havia valorat d’incorporar en edicions anteriors com a complement del programa presencial.

La digitalització implicarà un canvi de formats. Així, està prevista la retransmissió dels actes en línia a través de l’aplicació de l’empresa catalana Watchity.com. Aquesta eina està especialitzada en l’emissió d’esdeveniments multitudinaris en directe de forma ràpida i amb capacitat de distribució multicanal en pàgines web, xarxes socials i canals de televisió alhora. De fet, la intenció de l’organització és que tota la programació se segueixi a través de la web oficial www.litterarum.cat.

Una programació adaptada als nous formats i sense renunciar a l’essència
Litterarum digital 2020, igual com s’havia fet en edicions anteriors, inclourà activitats i espectacles d’accés lliure i d’altres destinats exclusivament a programadors. D’una banda, el públic general podrà gaudir d’espectacles per a adults i de programació familiar dins de l’activitat Litterarum petits. A més, la Fira del llibre ebrenc es presentarà com una activitat més dins del Litterarum digital 2020, amb recomanacions de llibres d’autors del territori i debats al voltant del món del llibre i la literatura de les Terres de l’Ebre. D’altra banda, la programació professional inclourà trobades amb programadors i artistes acreditats, tastos d’espectacles i debats d’accés exclusiu per a biblioteques públiques i escolars. En el cas dels espectacles dirigits a professionals, serà necessària una acreditació digital que es facilitarà en el moment de la inscripció.

Les properes setmanes es farà efectiva la signatura d’un conveni marc de col•laboració entre la Institució de les Lletres Catalanes i l’Ajuntament de Móra d’Ebre per a la consolidació de la fira, per als anys 2020-2023, i d’un conveni específic per a la realització de l’edició d’enguany. També es farà pública la programació completa del Litterarum digital 2020, amb els detalls de totes les activitats referents a la Fira del llibre ebrenc i Litterarum petits. A més, s’especificaran el sistema d’accés públic i els passos que caldrà seguir per a l’acreditació digital de programadors i periodistes.

_foto3640952_a8645085