Fira libre 2018

La fira professional del llibre de referència al sud de Catalunya incorpora una nova llibreria especialitzada en literatura infantil i juvenil

La Fira del Llibre Ebrenc guanya força amb una nova llibreria en la quinzena edició. L’Institut Ramon Muntaner i les llibreries de referència de la Fira del Llibre Ebrenc (Bassa de Móra d’Ebre, Viladrich de Tortosa, Guaix d’Amposta i com a novetat aquest 2018 El Núvol de Móra la Nova) ja enllesteixen els darrers detalls d’un esdeveniment cultural al voltant del món del llibre de primer ordre que ja es coneix com el segon Sant Jordi de l’any a Móra d’Ebre i a les Terres de l’Ebre. Enguany la fira, que se celebrarà del 24 al 27 de maig, guanya un dia més que fins ara i obrirà les portes en dijous a les 17 h. A més, s’ha treballat per incorporar una nova llibreria, El Núvol de Móra la Nova, especialitzada en literatura infantil i juvenil, i que ajuda a projectar encara més la fira cap al futur com a eina de suport als llibreters. I com a segona novetat important podem destacar el canvi d’ubicació, que passa de la plaça de la Cultura a la plaça de Dalt, molt més cèntrica i integrada en la població i el nucli antic. Es presentaran un total de 32 novetats editorials i literàries, entre les quals destaquen els últims llibres de Miquel Esteve, Manel Ollé, Andreu Carranza, Francesca Aliern o Jesús Masip, entre altres.

Jornada del Llibre Ebrenc amb una Creu de Sant Jordi. Igual com la fira, també la Jornada del Llibre Ebrenc, coordinada per l’Institut Ramon Muntaner, suma un dia més i passa de dos a tres dies, tres sessions per analitzar el món professional del llibre i la seua dinamització des de totes les vessants possibles. Enguany s’abordarà el paper de les biblioteques escolars en el foment de la lectura entre els més petits; també es parlarà, en una segona taula, de com apropar les biblioteques públiques als jóvens; i com a tema més destacat com es pot comunicar la història a través de llibres i publicacions periòdiques. Aquesta darrera taula rodona, que es farà el diumenge al migdia, comptarà amb la presència entre altres ponents de Victòria Almuni, historiadora de la Sénia que ha estat recentment nomenada pel govern català a l’exili per rebre la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements per als referents culturals del país. Almuni forma part del Centre d’Estudis Seniencs i en el marc de la fira també presentarà el darrer treball que ha coordinat, Memòria glaçada. La gelada del 1956.

Més de 2.000 títols ebrencs en 150 m2 de fira. La Fira del Llibre Ebrenc es consolida un any més com una cita única que barreja olor de llibre i de riu, en què es podrà triar i remenar entre més de 2.000 títols d’escriptors o autors de temàtica ebrenca, des dels clàssics com Bladé, Moncada o Arbó fins als contemporanis com Carranza, Aliern o Esteve. Aglutina un cop a l’any la gran producció editorial del sud de Catalunya, que aquest 2018 ha tornat a superar la xifra de 70 novetats, moltes de les quals també es podran trobar a la carpa de la fira.

Programa sencer, tant de la Fira del Llibre Ebrenc com de Litterarum Móra d’Ebre, la Fira d’Espectacles Literaris