13238885_10209512180822617_5063510126590405988_n

 

Montserrat Ferrús Salvadó amb el treball La toponímia asconenca en l’obra de Carmel Biarnès i Andreu Carranza, proposta de rutes literàries, ha estat la guanyadora VII Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat sobre la Ribera d’Ebre.  El jurat, composat per Ventura Castellvell, Mireia Grangé i Joaquim Rosset  ha valorat  aquest  treball de recerca  sobre la toponímia d’Ascó que té l’objectiu de crear diverses rutes literàries a partir dels llocs que s’amaguen en l’obra dels dos escriptors d’Ascó. Els altres dos finalistes del premi de recerca han estat Andreu Mur Suñé amb el treball Eco-economia, invertir per conservar i Ivan Navarro González amb el treball Anàlisis, efectes i proposta d’alternatives al monocultiu industrial de Flix.

El treball d’Andreu Mur Suñé observa la natura des d’un punt de vista econòmic i té com a objectiu contribuir a la conservació  i millora de la natura després de les accions perjudicials de l’acció humana. A partir de la conscienciació de la importància que té la conservació dels espais naturals, s’analitza la importància de la Reserva natural de Sebes i l’economia que genera a Flix i a la comarca. Per la seva banda, el treball d’Ivan Navarro González tracta la visió general de la història del que ha representat la fàbrica de Flix pel municipi des que es va instaurar fins a dia d’avui.  Detalla tant els moments de màxima estabilitat i producció com el procés de decadència. També s’ha centrat en la crisi actual de Flix  com a síntesi de diverses entrevistes mantingudes amb persones claus del municipi i en les possibles sortides davant la complicada situació actual.

L’acte de lliuraments de premis ha tingut lloc al Casal Musical de l’Escola de Música de Flix i ha comptat, entre altres,  amb l’assistència de Marc Mur, alcalde de Flix; Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre; Joan Josep Duran, president del CERE; Norma Pujol, regidora de cultura de Flix i Coordinadora dels Serveis Territorials de Joventut de les TTEE, Montserrat Lerma, regidora de cultura de l’Ajuntament d’Ascó i dels directors dels instituts de Flix i Móra d’Ebre, Mar Carranza i Joan-Salvador Ventura.

El treball de recerca guanyador està dotat  amb 250 €, la subscripció com a soci o sòcia del CERE durant 2 anys, que consisteix a rebre gratuïtament a casa les publicacions que l’entitat editi durant dos anys a partir de la data d’atorgament dels premis i la possibilitat de ser publicat a la Miscel·lània del CERE. Els altres dos treballs finalistes reben una beca de 50€ i la subscripció gratuïta com a soci o sòcia del CERE durant 2 anys.

El Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat sobre la Ribera d’Ebre està organitzat pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) i compta amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i els ajuntaments i instituts de Flix i Móra d’Ebre.