JJ i XG

Aquest dijous 12 de juliol, ha tingut lloc al bar Sota de Copes de Móra d’Ebre) la presentació del llibre ‘Homenots del Sud. Quarta sèrie’, de Xavier Garcia Pujades, amb la intervenció de Joan Josep Duran (president del CERE —Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre—), Xavier Garcia (autor del llibre), Manuel Rivera (director de Silva Editorial), el morenc Josep Maria Escoda i el palmenc Rossend Aymí (biografiats al llibre). L’acte ha aplegat una trentena de persones, entre les quals diversos ‘homenots’ de diferents comarques de la província que han volgut acompanyar l’autor.

  ‘Homenots del Sud. Quarta Sèrie’ recull les trobades de l’autor amb 30 personalitats de la vida social i cultural de les terres del sud del país. Aquesta singular obra —de pensament humanista i alhora molt català, de lectura amena, i de cultura viva i profunda— completa un cicle, iniciat fa vint-i-set anys, amb dos-cents retrats publicats, primer, com a entrevistes en diversos mitjans periodístics (Nou Diari, El Punt i Diari de Tarragona) i, després, en quatre llibres de diferents editorials (El Mèdol, Arola Editors i Silva Editorial).
L’autor, Xavier Garcia Pujades (Vilanova i la Geltrú, 1950), periodista, assagista i biògraf, va ser redactor del diari ‘Avui’, de 1976 a 1992, on va escriure nombroses cròniques i reportatges sobre ecologia i defensa del territori i d’història i cultura locals i comarcals. El 1977 fou cofundador del Col·lectiu de Periodistes Ecologistes de Catalunya, editors de la revista Userda.Autor d’una extensa obra biogràfica i periodística publicada en llibre (veure bibliografia al final d’aquest volum), ha col·laborat en la gran majoria de mitjans de comunicació de Catalunya, obtenint diversos premis i reconeixements.
Font: Riberaonline
Fotografies: J. Duran
homenots1
homenots2
Homenots-del-Sud