El proper dissabte, dia 8 de febrer, a les 19:00 h., i a la Biblioteca Municipal Artur Bladé i Desumvila de Flix, es presentarà el llibre La dona pagesa, de la Guerra Civil als anys 60. Terres de l’Ebre. de M. Teresa Castelló Bou, llicenciada en Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya i membre de la Junta Directiva del CERE.

Intervindran a l’acte Josep Maria Raduà, professor de l’escola de primària d’Ascó i soci del CERE; Biel Pubill, professor de l’Institut de Flix i delegat de la Secció d’Etnologia del CERE; Jordi Suades, de Farell Editors; i la mateixa autora, M. Teresa Castelló.

Aquest llibre és el resultat de les entrevistes a una trentena de dones pageses de les Terres de l’Ebre. Són testimoni del treball al camp entre la Guerra Civil i els grans canvis dels anys 60, que les obligà a adaptar-se a un nou context que deixava enrere unes formes de treballar i de viure.

El relat és directe i fresc. Ens trasllada en aquell moment històric, fent-nos una estampa del seu dia a dia: les tasques casolanes, les feines al camp, la vida familiar, l’oci, els costums i la moralitat de l’època que els va condicionar.

Ens transmet una viva imatge de la dona pagesa que patí els moments més dolorosos de la Guerra Civil, els anys durs de la postguerra durant els quals hagueren de dissenyar insòlites estratègies de supervivència davant la fam i la misèria existent, i els grans canvis dels anys 60.

El llibre ha estat publicat per Farell Editors i el CERE col·labora en la seua difusió. La presentació ha estat organitzada pel CERE, amb la col·laboració i el suport de l’Ajuntament de Flix, la Biblioteca Municipal Artur Bladé i Desumvila i Farell Editors.