Interessats inscriure’s en una de les dos sessions personalment a la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre si es vol assistir a Móra d’Ebre, o a la Biblioteca Municipal de Flix si es vol assistir a la sessió de Flix, o correu electrònic culturadigital@riberadebre.org o cere@riberadebre.org ABANS DEL 21 DE MARÇ. Places limitades a 15 persones per sessió.
SESSIONS
Divendres 23 de març de 10.30 a 13.30 a la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre |
Dissabte 24 de març de 10.30 a 13.30 h a la Biblioteca de Flix |
L’objectiu principal del projecte és crear un grup de viqui-voluntaris de la Ribera d’Ebre que treballin plegats per introduir a la Viquipèdia en català el màxim de referències informatives sobre la comarca. El CERE, com a entitat de referència en la recerca de molts aspectes de la Ribera d’Ebre, és qui ho lidera però tothom que vulgui, soci o no de l’entitat, pot formar part d’aquest grup que ara iniciarà aquest projecte i que el CERE coordinarà perquè de forma semestral tots els participants voluntaris ajudin a augmentar la presència d’informació ben referenciada i veraç de la nostra comarca a Internet a través de la gran enciclopèdia digital ca.viquipedia.org.
Aquesta activitat compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Móra d’Ebre i de l’Ajuntament de Flix, a través dels seus serveis de biblioteca municipal, i el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner.
ÍNDEX DE L’ACTIVITAT DEL PROJECTE (1 sessió)
Explicació de la idea que persegueix el projecte Ribera d’Ebre Viquipèdia i del perquè l’impulsa la secció de cultura digital del CERE.
1. Presentació |
PRACTICA 1 (Inici amb vídeo 7:35 minuts) Pràctica de sintaxi viqui en una pàgina de proves (20 minuts) 4.2 Com començar un article 4.3 Enllaços interns i externs 4.4 Referències 4.5 Categories 4.6 Estadístiques i historial PRACTICA 2 Editar un article nou a la pàgina de proves de cada usuari (30 minuts) 5. Idiomes i plantilles 5.1 Enllaços entre viquipèdies 5.2 Traduccions 5.3 Eina de traducció automàtica 5.2 Plantilles d’avís i de continguts 6. Audiovisuals 6.1 Wikimedia Commons 6.2 Llicències d’us 6.2 cercar continguts amb llicencies aptes per la Viquipedia PRACTICA 3 Incorporar plantilles i cercar imatges a creative commons (20 minuts) 7. Dinamització 7.1 Viquiprojectes (gènere, GLAM …) 7.2 Taverna 7.3 Catalanització de software 7.4 Versió beta mòvil 8. Webs útils |