riuada0

La Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre va acollir el passat dijous 23 de novembre la presentació del llibre ‘De missa i de dretes. Daniel Serres i Loran, política i societat a Móra d’Ebre i Móra la Nova, 1891-1939’, obra guanyadora del XVIII Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila, organitzat pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE). L’acte va comptar amb l’assistència de nombroses persones.

La presentació del llibre va anar a càrrec de Toni Orensanz, periodista i escriptor. Orensanz va destacar l’aportació dels estudis a nivell local pel que representen de coneixement del territori i dels seus personatges, en referència a l’obra guanyadora i el seu autor va incidir amb el paper de Jordi Duran en la tasca periodística, així com en el rigor i serietat de l’obra presentada fruit d’un treball important d’investigació i recerca que descobreix personatges de la nostra història que fins al moment ningú havia estudiat.

Per la seua banda Jordi Duran, després de fer un recorregut pels orígens de l’obra i el seu treball d’investigació, va agrair la col·laboració de totes les persones que van fer alguna aportació oral i documental durant l’elaboració del llibre.

L’acte va comptar també amb la intervenció de Joan Josep Duran, president del CERE, de Joan Launes, periodista i president de l’Associació Cultural la Riuada i de l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, que va felicitar l’autor i va incidir en la importància del premi i la seva contribució a la història de la vila.

L’acte va estar organitzat pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i l’Associació Cultural la Riuada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Biblioteca Comarcal.

mde8

mde2

mde4

mde3

mde9

mde5

mde6

mde7