MUSEU TTEE

  • La visita virtual mostra els espais expositius i els objectes del museu.
  • Aquest projecte permetrà difondre el patrimoni ebrenc a nivell internacional

A partir d’ara es podrà veure a la xarxa dins la plataforma Google Arts & Culture  una mostra del fons arqueològic del Museu de les Terres de l’Ebre i diverses exposicions virtuals de temàtica arqueològica sobre les Terres de l’Ebre. El museu els darrers anys ha promocionat i ha participat en iniciatives per apropar al conjunt de la població el patrimoni històric, arqueològic, etnològic i natural de les nostres terres a partir de les noves tècniques i tecnologies. Aquestes  noves eines permeten múltiples aplicacions tant en el camp de la recerca o la conservació com, en el cas que ens ocupa, en el de la divulgació i difusió d’aquest patrimoni.

La iniciativa‘Museus Catalans a Google Arts & Culture’ fruït de l’acord de col·laboració existent entre la Generalitat de Catalunya i Google, és un projecte  que s’emmarca en la voluntat del Departament de Cultura per a la promoció internacional del patrimoni que es conserva als museus de Catalunya, i la seva posada en valor, a través d’una plataforma en línia amb tant de ressò com Google que, a través de Google Arts & Culture, posa a disposició dels ciutadans el patrimoni dels principals museus d’arreu del món, en una immersió per explorar l’art, la història i les meravelles del món. L’app és gratuïta i es troba disponible a Internet en iOS i en Android.

Des del 2011 Google s’ha esforçat per fer la cultura accessible a Internet, treballant el seu equip com un soci en innovació per a les institucions culturals i oferint tecnologies que ajuden a mantenir i compartir la cultura i que permeten als organitzadors crear unes exposicions atractives a Internet.

El continguts que podreu veure són:

 – Visita virtual de l’exposició arqueològica permanent “Les Terres de l’Ebre: de la prehistòria a l’edat mitjana”, que ens mostra l’evolució del poblament a les nostres terres a partir dels testimonis materials i la seva presentació a l’exposició permanent del Museu de les Terres de l’Ebre.

La visita virtual ha estat realitzada amb tecnologia d’Street View, desenvolupada per Google, i a partir d’ella es pot accedir a l’interior del museu des de Google Maps, i visitar-lo en visió panoràmica de 360 graus com si hom es trobés realment allí de forma immersiva. Es pot visitar des de l’ordinador, la tauleta o el mòbil. En aquest últim suport es pot visualitzar amb ulleres de realitat virtual, com per exemple unes Cardboards. En el cas dels mòbils i tauletes, es recomana descarregar-se l’aplicació de Google Street View, disponible tant per a Android com per a iOS.

-Visualització dels objectes patrimonials: el museu ha seleccionat un conjunt de 110  objectes arqueològics tots ells representatius del fons que conserva, resultat d’anys de recerca arqueològica, i presents a l’exposició permanent. Podem veure la imatge de la peça, que es pot ampliar  fins arribar al detall, acompanyada d’informació de l’objecte com nom, procedència, cronologia, mides, etc. així com la descripció sobre el seu ús.

 

– Exposicions virtuals: més enllà de mostrar els objectes de les col·leccions, Google Arts & Culture permet crear exposicions temàtiques al voltant dels fons museístics publicats. Actualment del museu es poden veure :

  • Terres de l’Ebre: de la prehistòria a l’edat medieval un passeig per l’exposició arqueològica del museu.
  • “El món funerari a les Terres de l’Ebre”una visió de les pràctiques funeràries a les Terres de l’Ebre des de les primeres sepultures d’inhumació del neolític fins a l’edat mitjana, passant per les incineracions del món ibèric, i el canvi a la inhumació del món romà, relacionat amb els cultes orientals i la difusió del cristianisme.
  • “L’armament ibèric a les necròpolis de l’Ebre”mostra de l’armament ibèric procedent de les necròpolis amb la seva evolució d’acord amb els canvis de les pràctiques militars i bèl·liques.

Després d’aquesta actuació el museu preveu dur a terme, en aquesta plataforma,  un projecte similar amb els objectes etnològics i de història natural i amb l’exposició “L’Ebre, camí d’aigua”

*Nota: Tots els continguts es poden consultar en tres idiomes (català, castellà i anglès), que apareixeran segons tinguis predeterminat el navegador.

 

Per a més informació, contacteu al telèfon 977 70 29 54 o al correu comunicacio@museuterresebre.cat