Clara Campo Borrell, estudiant de l’Institut Ramon Berenguer IV ha estat guardonada juntament amb les finalistes Àurea Caravaca Martí, de l’Institut Julio Antonio, i Mireia Navarro, de l’Institució Tarragona Espai Aura

Donada la situació actual provocada per la Covid-19, aquest any la junta del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre ha optat per no dur a terme l’acte de lliurament del Premi Treball de Recerca de Batxillerat sobre la Ribera d’Ebre que estava previst per al mes d’abril. Tal com en l’edició anterior, el jurat del dotzè Premi Treball de Recerca s’ha reunit de manera telemàtica per escollir el guanyador del certamen a partir dels criteris definits a les bases i prescindint, de manera extraordinària, de la defensa oral del treball que s’havia incorporat en les últimes edicions.

Després de les corresponents deliberacions del jurat, integrat per Joana Vernet, Oriol Vernet i Helena Blanch,els resultats han estat els següents:

  • Guanyador:Interpretació climàtica de 50 anys d’història meteorològica i fenològica a la Serra d’Almos, de Clara Campo Borrell, estudiant de l’Institut Ramon Berenguer IV.
  • Finalistes: Un cop d’ull a la Ribera d’Ebre de Mireia Navarro, de l’Institució Tarragona Espai Aura iLes seccions còniques i les seves aplicacions d’Àurea Caravaca Martí, de l’Institut Julio Antonio.

El primer premi d’aquest certamen consisteix en una beca de 250 euros concedida pel CERE, i una beca de 50 euros per a cadascun dels dos finalistes. A més, tots tres gaudiran d’una subscripció gratuïta com a socis del CERE durant dos anys.

Els tres treballs es podran consultar a l’apartat de “Publicacions”de la pàgina web de l’entitat i, si es considera oportú, també se’n publicarà un article a la revista científica Miscel·lània que el Centre d’Estudis editaanualment.

El Concurs de treballs de recerca de Batxillerat sobre la Ribera d’Ebre és un iniciativa del CERE per tal de divulgar treballs de recerca redactats per al crèdit de síntesi de Batxillerat i que tractin algun tema relacionat amb la Ribera d’Ebre. Compta amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Direcció General de Joventut.

Podeu consultar els els treballs a l’enllaç:  https://riberadebre.org/publicacions/