concurs literari fira mln

L’acte inaugural ahir al vespre de la 186 edició de la Fira de Móra la Nova, va acollir, com ja és tradició, el lliurament del 33è Concurs Literari organitzat per l’Ajuntament moranovenc i que aquest any va comptar amb la presència del periodista i escriptor Martí Gironell com a pregoner. Com en darreres edicions escoles i instituts de les tres comarques: Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat han animat als seus alumnes a participar del certamen, per aquest motiu la regidora de cultura, Eva Vallespí, va dedicar unes paraules d’agraïment als mestres i centres educatius i va mostrar el seu suport al model de l’escola pública catalana, pels atacs rebuts les darreres setmanes, afegint “l’escola pública catalana ha ensenyat valors de pau i respecte que han conformat la nostra cultura: integradora i pacífica”.

Pel que fa als premiats, en la Categoria Infantil, van ser: guanyador, “: “El color de les muntanyes” de Júlia Benavent Pellicer de Móra d’Ebre, i finalista, “Records” de Judith Cutrona i Jardí de Móra d’Ebre. En la Categoria Juvenil, l’obra guanyadora va ser “El meu referent” de Aïna Ribes Montaña d’Ascó, i la finalista “El ninot” de Anna Algueró Manrique de Móra la Nova. Quant a la Categoria Adults, el guanyador va ser “L’escriptor que també remava” de Rubén Miró Masip de Móra la Nova, que repetia premi respecte a l’any passat, i la finalista “Vora el riu” de Lua Galcerán Rejano de Móra la Nova. El concurs és de temàtica lliure i hi podien participar obres d’autors de les tres comarques. Hi havia tres categories establertes: Infantil (de 9 a 12 anys), Juvenil (de 13 a 16 anys) i Adults (a partir de 17 anys).

Els guardons van dels 200 euros del guanyador del concurs de prosa d’adults fins als 80 euros per al finalista del concurs infantil. Quant al jurat qualificador, estava format per: la Regidora de Cultura de l’Ajuntament, un representant de la Biblioteca Municipal, el director de l’Institut Escola “3 d’Abril”, els escriptors ebrencs Miquel Esteve i Andreu Carranza, una mestra i una professora de Llengua i Literatura, integrants del club de lectura.