Us informem de la pròxima visita a Cardó, guiada per Vicens Ayan de tarvitur, com a un dels actes de les VII Jornades del Patrimoni organitzades pel CERE (Centre d’Estudis de la Riberad’Ebre) i La Cana.

La visita guiada a Cardó tindrà lloc el diumenge 11 d’octubre a les 9.30h. El punt de trobada és el pàrquing del balneari de Cardó (9 kilòmetres des de Rasquera) i la visita té una duració estimada de tres hores repartides entre l’explicació històrica, la ruta a l’ermita de la Columnai el tast de productes característics de les nostres terres.

És una manera de descobrir una vall de gran natura, un paratge espectacular que es troba amagat entre les muntanyes de la serra de Cardó. La natura es barreja amb la història per cercar l’espiritualitat que en aquest desert van trobar els carmelitans quan fundaren el convent de Sant Hilàrion.

image002

El conjunt cenobític ocupava un indret únic d’aigües medicinals i miraculoses, un indret meravellós on després es va aprofitar per aixecar un Balneari (sempre utilitzant les estances de l’antic cenobi) reconegut arreu de la península. Desert de gran natura amagat entre muntanyes que morien en vessants que baixaven fins l’Ebre, punt estratègic com molt bé ho va interpretar el general Lister durant la Batalla de l’Ebre.