RECERCAT

Com cada any, l’Institut Ramon Muntaner organitza el Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local, que vol ser un punt de trobada entre els centres i instituts d’estudis locals i comarcals dels territoris de parla catalana. La catorzena edició d’aquesta jornada es realitzarà a Manresa, Capital de la Cultura Catalana 2018, els dies 13, 14 i 15 d’abril, i comptarà amb l’habitual fira de centres d’estudis, situada a la plaça de Sant Domènec, en la qual es podran trobar les novetats editorials de la recerca local i comarcal del conjunt dels territoris de parla catalana, així com una exposició de pòsters que mostren els projectes més destacats dels centres i instituts d’estudis locals i comarcals participants.

A més, al Recercat també s’hi podran visitar les exposicions “Patrimoni oblidat, memòria literària”, “125è. aniversari Tram ferroviari Móra la Nova – Faió, 1892 – 2017” i “Lingüistes pel carrer”. Pel que fa a les diferents activitats, la tradicional taula “Patrimoni a debat: reflexions des de la societat civil” durà aquesta vegada per títol “El patrimoni industrial, estudiar-lo, posar-lo en valor i estimar-lo”, mentre que la memòria com a recurs històric i social serà al voltant del qual es projectaran els documentals “Orgull de baix, Memòria de paisatge” i “Viure en una dictadura. Els primers anys del franquisme a Manresa (1939-1959)”. Per últim, la presentació d’experiències ens donarà a conèixer els últims projectes que estan duent a terme els centres d’estudis locals i comarcals de parla catalana.

Durant la jornada també es durà a terme l’acte de lliurament de la catorzena edició dels Premis Recercat, el dissabte 14 d’abril a dos quarts de dues de la tarda a l’auditori de l’Espai Plana de l’Om.

Totes les entitats i membres d’estudis que vulgueu assistir al Recercat i/o aportar-hi materials, teniu temps fins al 20 de març per formalitzar la inscripció a l’enllaç http://www.irmu.org/projects/recercat/7. El termini de recepció de materials és el 6 d’abril.

A banda, recordem que el termini presentar candidatures per als Premis Recercat també acaba el 20 de març de 2018.

Per a més informació: http://www.irmu.org/projects/recercat.

Trobareu el dossier amb el programa provisional i més informació al document adjunt a aquesta notícia.