Cigonyes-2018

Ja portem 16 anys des del primer alliberament de cigonyes blanques a la Reserva Natural de Sebes dins del marc del Projecte Reintroducció de la Cigonya blanca a les Terres de l’Ebre. I com va sent tradició celebrarem el proper diumenge 13 de maig la XVI edició de la Festa de les Cigonyes.

El punt central de l’acte tindrà lloc a l’entorn del centre d’informació de la reserva, el Mas del Director. I com l’any passat es podrà accedir amb cotxe fins a la zona d’aparcament preparada a la seva vora a partir de les 10.00h. Qui vulgui deixar el seu cotxe al polígon industrial de Flix podrà entrar amb l’autobús que trobareu a l’entrada del camí de Sebes. A partir de les 10.30h la gent podrà gaudir de tot un seguit d’activitats: un joc gegant anomenat Kappla, joc de bitlles catalanes i diversos tallers. A més a més es podrà agafar el trenet al Mas del Director que us portarà fins al Mas de Pitoia, on podreu visitar de forma gratuïta el Centre d’interpretació del Camí de Sirga i fer un taller sobre la Mel (organitzat per mel Somper). Cap a les 11.00h començarà l’espectacle d’animació infantil Zum de la Companyia la Tresca i la Verdesca. Al mateix temps de 10.30h a 13.00h podreu gaudir d’un taller educatiu sobre els rapinyaires autòctons a l’aula del Mas del Director. A les 12.00h s’efectuarà la fotografia familiar amb els nens nascuts l’any 2017. La cloenda de la festa es realitzarà amb l’alliberament simbòlic de fauna salvatge.

A l’espai del davant del Mas del Director trobareu diverses parades de comerços del poble i de la comarca, a més a més de l’Associació de dones de Flix que al mateix temps realitzaran tallers. Els diplomes commemoratius a tots els nadons nascuts el 2017 i l’obsequi s’entregaran a mesura que les famílies vagin arribant al Mas del Director.

Com portem fent els últims anys, trobarem la capta solidària, un punt de recollida de donatius, on podreu fer-vos una foto de grup amb el photocall i la cigonya i comprar la polsera solidària al preu de 1’5€. Amb els diners recollits es compraran aliments i productes de neteja infantil per a famílies amb dificultats que gestionaran els serveis socials del Consell Comarcal. Volem agrair la col·laboració rebuda per realitzar el disseny del cartell de la Festa d’aquest any per la flixanca Lydia Beltri Bagés. Us convidem a venir a Flix i compartir amb nosaltres aquesta diada! Us hi esperem.