El passat 23 de setembre es va dur a terme l’acte de lliurament del XVII Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila. L’esdeveniment es va celebrar a la recent restaurada església vella de Ginestar, un edifici que data del segle XIII i que va esdevenir un entorn incomparable per acollir el Premi d’Assaig, el guardó més important lliurat pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre. L’alcaldessa de Ginestar, Concepció Pujol, va presidir l’acte de lliurament del premi juntament amb el president del CERE, Joan Josep Duran, la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, i el secretari d’Economia de la Generalitat, Lluís Salvadó.

El premi, dotat de 2.200€ i la publicació de l’estudi, es va atorgar a l’obra Muletes i llaguts. La tradició fluvial a Móra d’Ebre, de Joan Pujol i Ivan Salvadó. Aquesta investigació, que és una aproximació a les embarcacions tradicionals de la població de Móra d’Ebre, contribuïrà a la preservació d’un patrimoni col·lectiu que ha configurat la societat del territori. La publicació de l’obra guardonada es va presentar en aquest mateix acte: un llibre que ja forma part de la col·lecció d’estudis comarcals El Daliner, editada pel CERE.

Gràcies a Canal 21 comptem amb aquest vídeo on podreu veure els moments més importants de l’acte de lliurament del XVII Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila.

 

captura